ingredienten voor 4

  • 100 gr bloemkool
  • 100 gr broccoli
  • 150 gr wortel
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 400 gr tomaten
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • chilipoeder
  • 1 liter bouillon (groenten)
  • scheutje olijfolie en 20 gram boter

Snelle Groentensoep.pdf

snelle groentensoep na mooie wandeling

DE VOORBEREIDING

Snipper de uien en knoflook klein. Snij de wortels, bloemkool en brocolli in kleine stukjes. Daarna de tomaten in blokjes. Pak een soeppan en leg boter en olie klaar

HET KOKEN

Laat de boter en olijfolie op laag vuur smelten. Tip: Hou het vuur tijdens het koken laag om de smaken tijd te geven zich te ontwikkelen. je proeft het verschil!
Als de boter gesmolten is en begint te pruttelen, doe je de ui en knoflook in de pan en laat dit 5 minuten "fruiten". Daarna kunnen de wortelstukjes erbij en alles even goed door elkaar roeren. Even deksel op de pan om de boel te laten "zweten". Hierdoor komen de smaken beter tot hun recht.

Voeg de boullion toe en laat tot kook komen. Nu kan rest van groentjes erin. Hoe lang je ze laat koken hangt af van hoe gard of zacht je de groenten wil. Als je zou gaan pureren komt het minder nauw.

HET GENIETEN

Pas het op jouw smaak aan, met peper en zout. Als je het lekker vindt kun je in elke kop wat croutons en geraspte kaas doen. Mmmmm zalig met een lekker stuk rustiek brood erbij.


ingredienten voor 4

  • 2 Aardappelen
  • 2 Zoete aardappelen
  • Pastinaak (voor die waarzinnige smaak!)
  • 2 Rode uien
  • 2 Aubergines
  • Knoflookbol of enkele teentjes....
  • Tijm en Rozemarijn
  • Olijfolie
  • Zeezout en vers gemalen peper

ovengeroosterde wintergroente

DE VOORBEREIDING

Verwarm de oven voor op 190C.
Bedek 2 ovenplaten met aluminiumfolie.
Plet 4 teentjes knoflook , hak de takjes rozemarijn en 4 tijm grof en maal ze met 2 tl grof zeezout. Voeg 6 el olijfolie toe en vijzel nog even door om de smaken in de olie te krijgen.

HET KOKEN

Aardappel, pastinaak en zoete aardappel schillen, in stukken van ongeveer dezelfde grootte snijden en voorkoken tot bijna gaar.
Giet af over een vergiet en laat droogstomen. Belangrijk: goed de aardappels in het vergiet schudden om de stukken wat te kartelen, hierdoor krijg je later lekker krokante randjes.
Snijd de uien en aubergines in wiggen (laat het stalk uiteinde heel om de stukken bijeen te houden)
Doe deze groenten en de voorgekookte groenten in een pan en hussel met het rozemarijn-olieknoflook mengsel. Neem de tijd en laat dit 2 uur intrekken om de smaken optimaal tot hun recht te laten komen.
Stort het mengsel uit over een ingeoliede ovenplaat en bak ze 30 min bij 200C, of totdat de randjes mooi kleuren.

HET GENIETEN

Pas het op jouw smaak aan, met peper en zout. Zalig met gebakken paddestoelen of voor de vleesliefhebber, slow cooked rundvlees.