ingredienten voor 4

  • 600 gram asperges (of wat meer)
  • Sap halve citroen
  • 3 el witte wijnazijn
  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • peperkorrels
  • 175 gr boter
  • 2 eierdooiers
  • 1 el koude boter
  • 1/2 citroen
  • zout
  • witte peper


Asperges D'n Hof stijl

DE VOORBEREIDING

Schil de verse witte Brabantse Asperges. Pers de citroen uit.

HET KOKEN

Zet pan met water op voor de asperges en kook deze in 20 minuten gaar.

Meng de cirtoensap, wijnazijn, de sjalot en wat peperkorrels. Laat dit op laag vuur rustig inkoken en zeef vervolgens het mengsel. Laat de boter smelten in een pan, laat koken en afschuimen. Klop de eierdooiers en de citroensapmengsel au-bain-marie in een kom tot een schuimende massa. Al kloppend de boter toevoegen. Wanneer de massa een dikke schuimende crème vormt, de boter iets sneller toevoegen. Neem het resultaat van het vuur en klop de koude boter erdoor. Op smaak brengen met zout en peper.

HET GENIETEN

Nu kun je de asperges laten vergezellen met jouw favoriet. Simpel met gekookte eieren, stukjes gerookte zalm, gegrilde witvis of zelf een steak.

Enjoy the Spring!

ingredienten voor 4

  • Lentekriebels?


Hier komt de lente

DE VOORBEREIDING

Van heerlijke lente recepten.

HET KOKEN

Van heerlijke lente recepten.

HET GENIETEN

Nog even wachten op de Lente


Links naar Lente Gerechten websites:

De Hippe Vegetarier : Top 5 Lente gerechten

Leuke Recepten : Lente recepten

Vier het seizoen : Lenterecepten